Horúčka, dusivý kašeľ a soplík

6. júl 2023

Dvojročný syn dva dni horúčkoval (do 39), bez ďalších príznakov - akurát že mu nechutilo jesť a bol viac uplakaný. Potom ďalší deň uz zvyšenú teplotu nemal a zistili sme, že mu ide očný zub. Uzavrela som to teda tak, že tie horúčky boli zo zubov. Dnes však začal dusivo kašlať a pustil sa mu aj sopel (zvýšenú teplotu nemá).
A teraz otázka, išli by ste s ním zajtra k lekárovi alebo mám vydržať, ako sa to cez víkend ešte vyvinie?

anjelicek26
6. júl 2023

no pred vikendom by som ziadne "ako sa to vyvinie" neskusala a dala spravit zapalove parametre, ci k tym zubom nema nejaky skvely infekt ako napriklad usi... tie bolia velmi neskoro a pritom vsetko uz rozbehnute vysoke crp

luliu
6. júl 2023

Choď zajtra k lekárke, pred víkendom sa nečaká a potom zbytočne budeš zahlcovat pohotovosť

surama
6. júl 2023

My sme mali to iste, a tak, ako pise Anjelicek, nechceli sme riskovat pred vikendom. Isli sme k lekarke a je z toho laryngitida, takze dostal Prednison cipok. Urcite chod k lekarke, lebo predsa ti ho popocuva, urobi CRP a budes aj ty kludnejsia.

autor
6. júl 2023

Ďakujem žienky, povedala som si že ak večer pred spaním nebude mať zvýšenú teplotu tak nepôjdeme k lekárovi, ale ten kašeľ sa mi nepáči a má aj plný nos a tiež nechcem behať cez víkend po pohotovosti. Tak radsej sa pôjdeme zajtra ukázať, len dúfam že ma lekár nevysmeje, že so soplikom a kašľom sme chodiť nemali.