Akého psíka mi odporúčate?

6. máj 2024

Ahojte, chcela by som si zaobstarať psíka do bytu. Potrebujem sa o niekoho starať a myslím, že psík mi pomôže aj na osamelosť. Nikdy som psíka však osobne nemala, brat mal v dome vlčiaka, labradora. Rozumiem, že mať psíka je nákladné aj finančne, aj časovo aj trpezlivosťou. Váham medzi rasou psíka, som alergik. Ale páčia sa mi skôr väčšie psíky - weimerský stavač, maďarská vyžla, len do bytu neviem.. plus oni potrebujú veľa pohybu. Na druhej strane malé psíky veľa štekajú a to si nemôžem dovoliť v našom bloku. Čivavy, yorkšírov a pudla by som nechcela. Čo by ste mi odporúčali? Akú rasu? Psíka alebo fenku?

simsalabim
6. máj 2024

Pudlika.

barbora0308
6. máj 2024

Podla popisu skor macku 😁🫣.

autor
6. máj 2024

@simsalabim pudlíka nechcem.

vyrovnanaosoba
6. máj 2024

Tak bernardina 😁

autor
6. máj 2024

@barbora0308 mačku som mala, ako alergik som trpela a skončila som na liečení vo Vyšných Hágoch. Čiže mačičku nie.

kaja01
6. máj 2024

Český teriér

simsalabim
6. máj 2024

Ak si alergik, je vhodny pes s vlasmi - napr ten pudlik, mimochodom, vraj najinteligentnejsie plemeno. Alebo potom bezsrste plemena.

aandrea9
6. máj 2024

Taliansky chrtík 🤔... veľmi som zvažovala...a sú z toho mačky 😁 len aby si mala čas sa venovať tomu tvorovi.

syslik81
6. máj 2024

aj ako alergik mozes mar alergiu na tzv nealergicke plemena.. takze ja ti neodporucam nic.. chces sa starat-chod do utulku ako dobrovolnik a venci im psy

barbora0308
6. máj 2024

Pokial si silny alergik, tak psik bude este tazsi oriesok. Sestrin manzel psa zial absolutne nezniesol, zacal mavat astmaticke zachvaty, ma alergiu dokonca na sliny psa, takze ani neslo ako tak o srst. Nakoniec zvolili vhodnu rasu macky, konkretne Russian blue, odvtedy ziadny problem.

elena21
6. máj 2024

Pre alergikov, vhodný psík do bytu plemeno shi-tzu.

ajajaj00
6. máj 2024

urcite pudlik najlepsi pes mudry a oddany

autor
6. máj 2024

@syslik81 to mi zial nestaci a to robim, 3x do tyzdna...

syslik81
6. máj 2024

lenze alergia nejde od srsti .. takze bud budes stale na antihistaminach alebo hold psa mat nemozes.. a skusat nemozes- nemozes mat psa mesiac dva a potom upsik-mam alergiu ides z domu ...

autor
6. máj 2024

@syslik81 jasne, na psa som zatial nikdy nereagovala, iba na mačku.

biglovemom
6. máj 2024

Ja som mala stale YT a v zivote ustekany neboli- je to len o vychove- bohuzial sa s nimi zaobchadza ako s detmi a potom ta vychova aj tak vyzera🙄

No ale alergiu mozes mat aj na sliny - cize aj neplznuce plemeno ti neni dobre, a plznuce no neviem….

Ja by som chcela v buducnosti maleho pudla.Inteligentne psi su to🥰

autor
6. máj 2024

@biglovemom pozeram teraz miniaturny pudel apricot 🙂

3009
6. máj 2024

Cavaliera.

jaaty
6. máj 2024

Za mňa tiež cavalier

butterflyeffect
6. máj 2024

Nie je pravda ze male psy viac stekaju. Stekat respektive nestekat moze maly aj velky pes, podla toho ako si ho vychovas…ale velky pes do bytu je podla mna pre neho trapenie, aj pes potrebuje svoj priestor, do bytu radsej nieco malicke…

colsami
6. máj 2024

Stekaju nevychovane psy a nie male. Bohuzial drviva vacsina majitelov malych psov maju pocit ze to netreba riadne vychovavat ked su to "len male psicky" a stanovit im hranice ako velkym. Preto su ustekane, drhnu sa na voditku, nemaju problem pohryzt a ani majitelovi vela razy nedovolia s nimi manipulovat. Velka cest vynimkam.

K veci: najvacsi problem je to, ze si alergik. Vyhliadni si plemeno, ktore by Ti najma z tejto stranky nemalo robit proble + povaha co by Ti vyhovovala a chud pozriet k chovatelovi daneho plemena a strav viac casu s tymi psikmi, nech si otestujes ci Ti prekazat budu (skrz alergiu) alebo nie. Inak je to risk, kupit len tak nieco a navyse do bytu, kde si s tym psom stale a v uzatvorenom priestore.

kikusenka1
6. máj 2024

Ja mam mopsa a ten je veru lenivý aj stekat😂 takže malé psy nie všetky stekaju

ktochytavzite
7. máj 2024

Nerozmyslala si nad andulkami alebo Zakom?Psy su trocha otravne,toe male su ani nie pekne a zasa vatsi oes do bytu to je prenho trapenie.Andulky alebo Papagaj su super.Tiez su to inteligentne zvieratka a daju sa aj vycvicit a su aj pritulne.

ktochytavzite
7. máj 2024

@aandrea9 ten je alw narocny ,trebq s nim
behat je to zivy oes krory sa potrebuje vybehat.

misulka22
7. máj 2024

Ak si alergik tak jedine pes s "vlasmi" alebo bez srsti a to su male plemena.a pred kupou by som aj tak rozhodne zbehla na alergologiu.ale inak prasa je vacsie a alergia na neho nemoze byt 😁

tinalia
7. máj 2024

Fr.buldoček, cavalier, pavilón, bradáč... daj si vyhľadať hypoalergenne malé plemena psov a nájde ti taky zoznam ze môžeš týždeň študovať 😁

sono2
7. máj 2024

@barbora0308 alergia na psa znamená na sliny. Nie ako na chlpy ako také.
Mňa pes olyze a mam hneď vyrážky čo svrbia

mimikarol
7. máj 2024

My máme Maltezaka. Vôbec veľa nesteka. Práveže úplne máličko.

lenkahorny
7. máj 2024

Ja by som si asi najskôr dala spraviť testy u alergologičky, či máš alergiu iba na mačku, alebo aj na iné tvory a trávy. Mne napríklad na psa nevyšlo nič, ale mám alergiu na trávy, čiže keď sa hrám s niekoho psom v určitom období mi to problém robí. Dokonca keď som mala zajaca, akonáhle bol v lete behať na záhrade a zobrala som si ho na ruky, začalo mi alergické peklo.
Čo sa týka psa, záleží aj od toho, koľko financií chceš do psa investovať, niektoré plemená sú drahšie, hlavne z chovnej stanice. Z množiarne ho snáď brať nebudeš.
Inak, mne sa páči táto stránka: https://vsetko-pre-zvierata.sk/ Vyberieš si plemeno a máš tam pre a proti ku každej rase.

autor
7. máj 2024

@lenkahorny mam alergiu na psy, macky, kozy, vsetky travy, pele stromov, kvetov, trav, seno, slamu, perie, roztoce