Vitamíny pri plánovaní tehotenstva

mika1209
3. apr 2023

Som po zamlknutom potrate, pričom v tehotenstve som užívala femibion 1. Ďalšie snaženie o bábätko plánujeme najskôr za 4 mesiace. Viem, že je dôležité užívať kyselinu listovú už pred snažením sa o bábätko. Je podľa vás dostačujúce užívať momentálne kyselinu listovú 1000 µg a mesiac pred snažením o bábätko začať užívať femibion 1? Nemohlo by urobiť problém, že femibion obsahuje kyseliny listovej len 400 µg? Aj keď viem, že taka dávka sa odporúča, ide skôr o to ci ten zostup nemôže ublížiť.

clori
4. apr 2023

@mika1209 nemusíš femibion užívať. pokojne si môžeš vybrať hocičo iné (iný multivitamín). ale ak ťa trápi, že femibion neobsahuje dosť listovky, kúp si samostatnú metylovanú listovku ako doplnok ku femibionu. dnes je ich už na trhu veľký výber 🙂

mar_tina777
4. apr 2023

Odporúčam Vitex jahňací + kyselina listová 😊

doda26
5. apr 2023

@mika1209 no ja by som byt tebou radsej kupila navyse listovku…aspon co viem tak v prvych mesiacoch sa odporuca aspon 800vka listovka…a celkovo tie tehu multivitaminy su len marketing. Pocuvala som rozhovor s primarom Zahumenskym a on povedal, ze v nasich podmienkach a pri peknej pestrej strave su tehu multivitaminy zbytocne. A aj ked to nie je potvrdene, ale su iste hypotezy, ze tehu vitaminy mozu za vyssiu porodnu hmotnost babatiek.