Čo sa to deje s Modrým koníkom?

24. apr 2024

Ja si pamätám toto miesto inak. Bolo to miesto, kde sa stretávali mamičky, alebo ženy, ktoré sa snažili o bábätko, vymieňali sme si skúsenosti, radili sa o výchove, o zdraví, o rodine, o vzťahoch, predávali a posúvali sme si veci po deťoch ďalej. Požičiam si definíciu MK priamo od jej zakladateľov: ... je pre každého niečím iným. Často niečím, čo sa nedá popísať.

Isté však je, že Modrý koník je špeciálnym miestom pre ženy. Teda skôr už mestom ako miestom. Väčšina jeho obyvateľov si prišla po radu, alebo predať či kúpiť detské veci. Mnoho z nich tu zo záhadných príčin ostáva 🙂 Ak si zvedavá, čím to môže byť, vyskúšaj nasledovné a sprav si vlastný názor.

A teraz otázka, kde sa to presne zlomilo? Je to chyba adminov a moderátorov, že to tu viac neupratali? Prichádza tu čoraz viac detí, čoraz viac mužov. To by nebol problém. Avšak vnášajú tu témy, ktoré nás rozdeľujú, namiesto toho, aby nás spájali.

A čo sa to stalo s nami? Sme útočné, sme nepriateľské, pod rúškom anonymity si dovolíme zo seba často vypustiť všetku negativitu a frustráciu.

deti95060810
24. apr 2024

pod rúškom anonymity si dovolíme zo seba často vypustiť všetku negativitu a frustráciu.
anonym si aj ty... 😉

personality
24. apr 2024

Tiez som sa nad tým zamyslela. Už je pre mňa lepšie, keď mám nejaký problém, začať googlit na zahraničných fórach ako tu, kde sa spustí lavína hlúpych rád, kritiky, hejtu, negativity a urážok.

anjelicek26
24. apr 2024

MK dospel.. drvivá väčšina žien,co sú tu roky ma okolo 40/50ky a úplne iné temy ako sople a plienky..podľa toho vyzerá forum... tých mladych novych je tu pomenej a sú pozatvarane v terminovych skupinach a na fora chodia minimálne.. možnosť zakladat anonymne temy dal priestor trollom (a adminom) dávať vásne rozduchavajuce temy,lebo klikanost. A ten ich eshop a reklama všade bude už len taka perla na zaver. .. hlavne,že roky blokuju a mazu také profily a zrazu tadaa, predavame riady🤐

alexandra383
24. apr 2024

Ono celkovo v internetovom svete sa zmenili ludia. Dezinfo, dezolati atd v poslednych rokoch rozvirili hladiny diskusii, ludia zacali byt hlasnejsi a odvaznejsi v roznych komentaroch. Trendom sa stalo “vyjadrovanie svojho nazoru”, aj ked v skutocnosti su to len same hejty.

nyusika
24. apr 2024

a pod ruskom anonymity zakladame aj taketo prispevky.

cacianka
24. apr 2024

Tak ako sa mení svet, blízke i vzdialené okolie, ako sa mení náš vlastný život a život naších rodin, tak sa mení aj koník.
Po rúškom anonymity si aj ty napísala svoj príspevok, tak potom prečo máš dvojitý meter ?

michaelam2
24. apr 2024

ja mám niekedy pocit, že je tu už viac chlapov ako žien 😀

nyusika
24. apr 2024

@anjelicek26
pardon za uprimnost, ja ked vidim tie suslave texty v "predajnych" statusoch a milion emotikonov k tomu, no ako pre retardovanych

andreatytler
24. apr 2024

Ano, myslim ze je to chyba adminov ze neupratuju co by mali. Su fora, kde sa ludia spravaju slusne, lebo vedia ze musia.
Ale zasadne nesuhlasim s tym ze by toto malo byt miesto len pre zeny. Je to velmi spiatocnicky nazor, diskriminacny. Skodi zenam samotnym a samozrejme aj muzom. Mne sa velmi paci ako muzi sa stale viac a viac zacinaju zapajat do starostlivosti o dieta.
Tu kde zijem je polka osadenstva co vodi a berie deti zo skolky muzi. Je to uzasne.

nyusika
24. apr 2024

@michaelam2 ked tuto moju odpoved cita financne zabezpeceny sestdesiatnik s vysporiadanou minulostou - ozvi sa mi 😀 😀

michaelam2
24. apr 2024

@nyusika 😀 uznavam, moze to byt aj vyhoda 😀

liv1
24. apr 2024

@nyusika 😂👍. Ale zasluzis si mladsieho 😁

nyusika
24. apr 2024

@liv1 co by som s nim robila 😀 😀

dskjhfdlkdjhl
24. apr 2024

Zlom nastal, ked sa povolilo anonymom zakladat nezmyselne diskusie. Chapem, ze moze byt tema, kde chce byt zakladatelka anonymna, ale napr. aj tato diskusia nie je taka, ze by bolo nutne ju zakladat ako anonym.
Tato moznost, anonymne zakladat diskusie, sem potom prilaka rozne kreatury, trollov a casto aj nudiace sa deti a potom uz ludia casto neveria ani tym, ktori zalozia diskusiu, ktorou chcu naozaj nieco zistit.
Takze sa to tak nejako vymklo z ruk, ako ked sa pubertakovi dovoli uplne vsetko a nakoniec sa rodicia cuduju, ze co im to vyrastlo.

chodec15
24. apr 2024

Fora sa nezmenili, tie nie su na vine. Ludia a ich spravanie sa zmenili, co na ne chodia.

andreatytler
24. apr 2024

Nemyslim ze je problem v tom ze je dovolene zakladat anonymne temy.
Pre mna su problem agresivne a nevhodne prispevky a tieto nie su anonymne. Az na par nikov, vsetky su tu v podstate anonymne.

sevrin
24. apr 2024

Ja neviem, ja som tu mesiac a už mám pocit, že ma tu niekto vyhadzuje 😂

liusa82
24. apr 2024

Inak ja som minule čítala aj staršie diskusie ked som nemala čo robiť aj z roku 2010 či 2012 alebo kolko to bolo.Možno aj staršie už presne si nepamatám roky a veru hádky a podpichovačky boli aj vtedy.Takže nerobím si ilúzie že koník bol volakedy iný🙂 možno tak v úplných začiatkoch.Ked tu bolo pár žien registrovaných čo sa medzi sebou poznali

vyrovnanaosoba
24. apr 2024

Pod rúškom anonymity si tu pridala jednu ďalšiu "otázku" na ktorú nemá nikto odpoveď, lebo ani neexistuje. Ako si napísala na začiatku, je pre každého niečím iným, čo sa nedá opísať 😀

autor
24. apr 2024

Toto celé je citácia z MK o MK: Je pre každého niečím iným. Často niečím, čo sa nedá popísať. Isté však je, že Modrý koník je špeciálnym miestom pre ženy. Teda skôr už mestom ako miestom. Väčšina jeho obyvateľov si prišla po radu, alebo predať či kúpiť detské veci. Mnoho z nich tu zo záhadných príčin ostáva 🙂.

diewcatqoo
24. apr 2024

Za seba mozem povedat, ze si radsej precitam nejaku politicku temu (asi sa naraza na to), nez citat kazdy den niekolkokrat sa objavujuce temy o ocikanom teste alebo tie nareky zien trpiteliek, ktore tu zalozia xy tem o tom, aky je ich muz debil, dostanu milion odpovedi, ako to riesit a o tyzden znovu zalozia temu o tom istom a tak stale dokola (napr. ta pani, co sa nedavno vydala), pripadne tie hypochondricke temy, ci nemam ovisnuty kutik alebo ide mi sopel, co mam robit...

luccija
24. apr 2024

Je to vsade či otvoris FB, IG, diskusiu na inom fóre útočenie, politika...ľudia sú čoraz horší.A ja tu mám rada chlapsky pohľad a ich prispevky🙂

vvvvb
24. apr 2024

Som tu krátko, asi dva mesiace, ale mne sa zase páči, že sa tu preberajú aj kadejaké iné témy. Vždy som si totiž o ostatných myslela, že majú úžasné životy, také usporiadané, že ja jediná som divná. Lebo navonok to tak vyzerá a nie každý bežne hovorí o dôverných veciach, ktoré môže sem napísať anonymne.
Ale tuná zisťujem, že to tak vôbec nie je. Že som síce mala divný život, ale nie som jediná taká. Že ostatní nie sú takí dokonalí ako to zvonku vyzerá.
A kopec ďalších vecí.

sheila121
24. apr 2024

Nič sa nedeje s MK. Ľuďom drbe. Chodia sa tu ventilovať, plakať ale nič neurobiť a získať informácie ako odrbat tento stat.

timea301196
24. apr 2024

Prečo potom anonymný príspevok? 🤔

caroline_
24. apr 2024

Podľa mňa ľudia sa k sebe správajú čoraz horšie medzi sebou aj v realite, nie len tu, a nečudujem sa ze sem chodia deti a muži, ved iné diskusného forum hádam ani neexistuje

danica2711
24. apr 2024

no tak si už anonymne a vysoko charakterne vypustila, čo si chcela vypustiť. A čo? Na všetkých fórach je kolísavá úroveň, ale je zbytočné písať hlbokomyseľné, rádoby fiozofické úvahy, prečo je to tak. Nepáči sa mi, nechodím tam - pre tvoju informáciu, povie sa chodím/píšem/vnášam... TAM, nie chodím/píšem/vnášam... TU

pralinka25
24. apr 2024

treba si uvedomit ze v roku 2010 malo pristup k intenretu omnoho menej ludi. dnes uz ma intertnet v mobile ktokolvek. kazdy ma inu zivotnu uroven, ine vzdelanie, ine EQ, IQ, iny zivot, skusenosti, problemy, schopnosti vyjadrovat sa, pisat, chapat, pisu tu lidia z jednoduchych pomerov aj z opacnych. niekto ledvy skonci zakladku iny ma tri tituly. su tu ludia co prezili kadejake traumy, bojuju so zavislostami, strachom, bolestou.
tem preco su ludia taki a onaki je tu milion. ludia taki boli vzdy len kazdy sa pohybujeme vo svojej bubline v okoli mame urcity typ ludi ktori prevlada takze ked potom prides do e- sveta kde je mix sokuje ta to.
a to ze sem prispievaju aj muzi? no a co? ved je to forum o rodicovstve. aj muzi su otcovia velakrat aj maju sami v starostlivosti deti. a ich pohlad je niekedy viac ako prinosny.
neber internetovy svet tak vazne. co sa ti nepaci preskroluj. neviem skto je na ruhej strane, co prezil, preziva co potreuje. a ze sa ventiluje? nuz mozno je to jeho jediny ventil.
vola sa to tolerancia (a ano aj k tomu co je netolerantny)

liv1
24. apr 2024

@pralinka25 absolutne s tebou suhlasim, akurat dodam jednu drobnost, ze predsa len o nieco su ludia agresivnejsi na socialnych sietach a vnimam to od covidu. Plus teraz politicka situacia. Vzdy boli vasne, ale od covidu to je ostrejsie

luzv
27. apr 2024

@pralinka25 Ale autorka ma pravdu v tom,ze je vela zloby v tych odpovediach. Ziadna enpatia,iba niekoho dat dole,vobec ich netrapi,ako sa ten clovek na druhej strane citi a to vnimam ako problem v poslednej dobe,malo empatie u Slovakov celkovo! Sebeckost a arogancia. Nechapem to,kde sa to v nich berie! A tiez sa cudujem,ze tu este niekto ziada o radu. Kazdy je zhejtovany!