Dnes mi muž povedal, že som špina

15. mar 2022

Nikdy som nechcela deti . No zaľúbila som sa a vydala sa s tým že jedno dieťa privediem na svet. Aj som priviedla , dcéra má 11 rokov, mám ju rada , ale nie som žiadna oddaná matka. Manžela mám veľmi rada, zabezpečuje nás veľmi dobre, sme bez hypotéky a nemáme žiadne iné finančné záväzky.
Po 11 rokoch som znova , teraz už neplánovane otehotnela. Nebolo to žiadne zlyhanie antikoncepcie, jednoducho sme boli na dovolenke a ja som asi v poblúznení oddychom vynechala pár tabletiek antikocepcie , no a doma ma potom čakal pozitívny tehotenský test.
Dieťa nechcem , chcem ísť na interupciu , mám 41 rokov a nechcem vychovávať a zas sa obmedzovať. Jedna dcéra mi stačila a ledva som ju ako tak vypiplala , jednoducho nie som materský typ. Lenže môj manžel je zásadne proti , dieťa chce a chce aby som s ním bola aspoň rok doma. Už len tá predstava vo mne vyvoláva nevolnosť že by som bola doma s malým uvreštaným deckom , ktoré jednoducho nechcem .Na materskú on nepôjde , vraví že do roka má byť s dieťaťom doma matka a potom by išlo do jaslí .
Som v 9 týždni tehotenstva, tehotenstvo mám potvrdené a srdiečko bije. Už 3 týždne sa doma vadíme ako psy , lebo ja chcem ísť na interupciu a jednoducho uzavrieť definitívne kapitolu materstva. Dnes mi povedal že som obyčajná špina , že vidím len seba a svoje pohodlie a že sa chystám " utratiť " aj jeho dieťa. Ak pôjdem na interupciu , tak so mnou skončil, že pre toto nemá pochopenie, lebo všetko máme čo treba , len že som hnilá ako voš vychovať ďalšie dieťa. Že po tej interupcii sa ma už nikdy nedotkne a rozvedie sa so mnou, lebo s takou špinou on nebude žiť.
Neviem čo mám robiť , dieťa nechcem ale nechcem prísť ani o manžela. Poznám ho, viem že by sa s o mnou rozviedol , nerozchodil by to ani nerozdýchal , to viem na 100 %. Nechcem však už žiadne ďalšie decko a už vôbec nie vo veku 41 rokov, nezvládnem to a bojím sa aby som mu od zúfalstva že ho mám ,hoci som ho nechcela, niečo neurobila alebo ho nenávidela.

slniecko_12
15. mar 2022

No neviem, z toho čítania je mi až zle..nestotožňujem sa s tvojím konaním...

huginko
15. mar 2022

Prepáčte, ale ani sa mu nečudujem... Ma pravdu... Ste sebecká a pozeráte len na seba.... Treba znášať dôsledky za nezodpovedné správanie, ktoré si žiaľ, asi najviac odnesie to maličké.

tehulka2011
15. mar 2022

A keby si ho dala na anonymny porod, to by ustal?

1234321
15. mar 2022

No zrejme ma pravdu tvoj muž, pozeráš len na Seba. To len tak chceš zabiť dieta kým je v tebe? Ako si to predstavuješ? Že pôjdeš na potrat a sa zobudíš a ako keby sa nič nestalo? Žena, preber sa. Pozri si na YouTube videá ako to tie deti boli keď ich zaživa zabíjajú. A to chceš urobiť ty! Pises, že dieťaťu bije srdiečko. A to ho len tak chceš ísť zabiť? Ľutujem tvojho muža. Naozaj. Ľutujem

zuzubb007
15. mar 2022

Podobne aj mne je na grc z toho citania, to ako vazne moze zena toto napisat, cudujem sa ze taku bezcitnu zenu este chce mat chlap doma, lutujem aj tu 11 rocnu, kolko zien by vychovavalo deti s radostou a nemozu a toto citat fakt sa necudujem ze ti to povedal chlap ja by som ta nazvala este horsie

aylinn
15. mar 2022

Nes si následky , keď si v pobluzneni oddychom vynechala tabletky, čo máš 17? alebo si za 11 rokov zabudla ako sa robia deti?

pribinak
15. mar 2022

@tehulka2011 nepoznám jej muža, ale určite neustál. On chce to dieťa normálne ako otec.

alchemilkazltozelena
15. mar 2022

No si naozaj to čo ti povedal tvoj muž... Prepáč za úprimnosť.. pozeráš len na seba a na svoje pohodlie... Chudák chlap, aj dcéra, aj to dieťa....

manzanillaa
15. mar 2022

Ten rok zvládneš, potom nech sa viac stará muž. Tiež by som mala strach, že dieťa nezvládnem,zas ten kolotoč nevyspatia,kojenia,plienok...ale dáš to,rodina ti zato stojí a dcérka bude rada,že ma súrodenca,bude tiež pomáhať.. a v neposlednom rade,omladnes😉

oli2782
15. mar 2022

Nesúhasím stebou no s tým áno, že by si nemala vychovávať dieťa. Nevedela by si mu dať tú lásku, ktorú matka má dávať. Už len to, že svoju 11 ročnú dcéru “máš rada”. Ja vieš čo mám rada? Hranolky. Svoje deti milujem a sú moje všetko. Skúste hľadať iné riešenia a nie len tieto dve.

poopsie
15. mar 2022

Tvoj muž má pravdu

martul
15. mar 2022

Máte mudreho manžela, ktorý má aj pravdu.

luccija
15. mar 2022

@zuzubb007 mňa zarazilo manžela mám veľmi rada, žijeme bez hypo, dcéru mám rada...
Autorka vedela si čo znamená vynechať pár tabletiek, keď si tak veľmi nechcela ďalšie dieťa mala si sa chrániť.Tak ho porod mužovi a choď...tiež si myslím, že to muž myslel vážne.Co je oddaná matka?veď nemusíš s ním byť doma roky a po 11r a pri tvojom veku plus mínus posledná šanca stat sa mamou.

pribinak
15. mar 2022

Toto je naozaj sebecké. Dúfam že toto je len vymyslená téma, lebo neciem si predstaviť že skúsená 41 ročná žena dokáže takto rozmýšľať

Urobila si chybu, vynechala si tabletky, tak mes zodpovednosť

bimbambim
15. mar 2022

Tiež sa nestotožňujem aby si šla na potrat ,ale zas sa mi nepáči ako tibtu ženy nakladajú.Tvoj muž vedel že nechceš deti vôbec aj napriek tomu si mu jedno dala.No nemala si zabudnúť na lieky veľká chýba .Skús sa s mužom dohodnúť že dieťa porodis a dáš na adopciu.alebo ho bude vychovávať on

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viera77
15. mar 2022

Zase na druhej strane....ak si dieťa autorka nechá....byť vychovávané matkou, ktorá ho nechce a musí sa oň starať len z donútenia? No neviem, či by som chcela byť tým dieťaťom.

alchemilkazltozelena
15. mar 2022

@pribinak myslím že je to vymyslené...

jozefmatej
15. mar 2022

Je mi zle z teba môžeš sa hanbiť!!!!

pribinak
15. mar 2022
macko_usko222
15. mar 2022

ty sa máš dobre, ste zabezpečení a ty chceš ísť na potrat?
ty asi nevieš čo je to mať sa v živote zle..keby si to vedela, tento moment by si nebrala ako samozrejmosť dievča 😉

sense
15. mar 2022

Keď si vedela ze nechceš mat deti a už to jedno. Bola pre teba obeta, prečo si radšej ne volila radšej pod viazanie vaječníkov?
Teraz máš 2 možnosti : dieťa si necháš, nerizbijes rodinu a možno budeš zvyšok života nešťastná lebo si to decko nechcela
Alebo pôjdeš na potrat, rozbije rodinu a len ten hore vie ci budeš šťastná alebo nie
A to ze ti povedal ze si špina síce pekne nie je, ale... Myslím ze podobne by si reagovala aj ty keby je to opačne, že ty po dieťati túžiš a chlap ta posiela na potrat

slnecnica82
15. mar 2022

Sterilizaciu si mala podstúpiť pred 11 rokmi 🤷...a nečudujem sa čo ti muž povedal, veľa mužov má.casto názor ako ty...chlapa sa vzdať nechceš, lebo tá vie zabezpecit...ale priviesť na svet život a nenávidieť ho celý život to sa veru nesmie stať...to si sa ty nemala narodiť .....

zmrzlinka2021
15. mar 2022

Vyhľadaj psychologickú. Je ok, že nie si materský typ, ale už tak nenávidieť je choré. Tvojmu mužovi sa nečudujem. Treba hľadať spôsoby, ako to zvládnuť a ľúbiť to dieťa.

marca12
15. mar 2022

Uplne chapem tvoje pocity,nie kazda zena ma v sebe tuzbu po detoch a nemozes za to,ze si sa nenarodila s materskymi citmi. Ale postav sa k problemu zoci voci. Mas 41, si mlada,zdrava zena. Nezodpovednostou si otehotnela,ale potrat nie je riesenim. Nie som proti potratom,zastavam sa potratov,ale v tvojom pripade to nie je vhodne riesenie. Narodi sa do dobrej rodiny k surodencovi. Akym prikladom pojdes dcere,ked pojdes na potrat. Oberies dceru o rodinu. Kde sa vychovalo jedno,vychova sa aj druhe. S muzom sa dohodnite,ze ti bude maximalne pomahat a dopraje ti oddych a cas pre seba. Rok ubehne ako voda ani sa nenazdas a bude v jasliach. Aky mas vztah s dcerou? Je pre teba obrovskou pritazou? Mas ju rada? Robi ti radost?

beata_k
15. mar 2022

Mrzi ma co prezivas a chapem ta. Zial, si ma zlom diskusom fore, tu si do teba iba matky dokonalky kopnu. Prajem vela sil lebo tvoja situacia je ozaj tazka.

dievcacitajucelist
15. mar 2022

Ja mam jednu zlatú kolegyňu, ktorá nechce mať deti...jednoducho nie je materský typ...nikdy by som ju za to neodsudila, ale vieš čo preto spravila, aby sa jej takáto "nehoda" nestala? Bola na zákrok a deti nemôže mať...ty si si s mužom, ktorého máš rada užívala na dovolenke bez rozumu a teraz znášaj následky si dospelá žena! To bábo čo máš v bruchu si vôbec nezaslúžiš, ale možno práve to bábo ti má dať druhú šancu byť lepšou mamou!

anabel2341
15. mar 2022

Moja mama tiež nechcela moju sestru a nakoniec ju miluje najviac na svete a je to jej maznačik. Tiež sme zabezpečený a chcela mat kľudný a ľahký život ale bez sestry by to nebolo ono !😂 Moja mamina má 50 rokov a dokonca si zobrala do výchovy svoju neter a vychováva ju tak ako nás a povedala že bez deti neni život presne toto rozprávala. Ale ak to cítiš tak že fakt nechceš dieťa a má byt cely život odstrkovane daj ho na adopciu kde mu daju celu svoju lásku a bude prijaté.Máš muža ktorý ta lubi počúvni svoje srdce veľa šťastia !

mirro
15. mar 2022

Ani som to nedočítala. Chcem nechcem jak tovar...

deti95060810
15. mar 2022

v 41 rokoch by sa ani mne nechcelo byť tehu... podľa mňa dosť vysoký vek na dieťa.