Nie je veriaci, nie je romantik

19. aug 2023

Ahojte,

Idem v skratkosti napisat o mojej skusenosti. Spoznala som znamost, stretavame sa 4 mesiace, povahovo mi pride nie je zly clovek ale priznal sa mi ze nema problem poslat do teplych krajin aj zenu, ( viem ze v minulosti mal vztah kde ho podvadzala, vobec netusim ci z toho dovodu stal sa takym )
Dalej ja som veriaca a chcem chodit do kostola vo sviatky, v nedelu, samozrejme verim, ale nie som prehnany typ krestanskeho cloveka. On bohuzial v tomto nechcce chodit do kostola da sa s nim o tom porozoravat ale maximalne sa ozenit v kostole z jeho strany. To je vsetko.
Po pravde ako to vsetci pozname, zo zaciatku kazdeho vztahu je to take ze chlap je taky zdvorily, mily, romanticky ale on taky nie je s nim sa da porozpravat ale nie je romantik a ked som sa ho to opytala preco nie je romantik. Tak mi povedal dolezite su ciny a nie slova.
Niekedy mam pocit ako keby sme boli len kamosi. Uz som mu to tiez vravela a povedal mi ze, ma ma rad viac ako kamosku, ze sa mu pacim taka aka som. Povedal mi ze si na mna uz zvykol.:(
Dalej vadi mi ze nema vysoku skolu, nechcem tym nikoho urazit ale chcem chlapa do koca a voza ktory bude vzdelany normalny kamaratsky, veriaci, empaticky… skratka cloveka do zivota.
Viem nie som ani ja dokonala ale uvedomujem si ze som perfecionalista na vyber partnera.
Pred mesiacom som mu napisala ze sa nechcem s nim stretavat on napisal ze ok ja tiez ok, a boli sme par dni bez kontaktu, priznam sa ze mna to mrzelo ozvala som sa mu odpisal, rozpravali sme o tejto situacii a povedal mi ze on by sa mi uz neozval ( pride mu to take ako keby bol hrdy !!! ) ale dobre vieme ake sme my zeny ze sa urazime, nastveme, hodime zo vsetkym a ideme prec, niekedy potrebujeme to aby chlap prisiel za nami a rozhovoril nas, doprosil sa ( nemyslim ponizovanim ale tak normalne) ach uz sama neviem co robit :((((
Preto sa vas chcem opytat ked ste vy zeny mali podobny vztah ako ste sa k tomu postavili ? Nechali ste ho ist ? Alebo ste ho spoznavali dlhsie ? Mam 27r. On 28r.
Vopred dakujem za vase rady. 🙂

doriiis
19. aug 2023

Ďalej mi vadí,že nemá vysokú školu....potiaľto som prečítala a už je jasné,kto je v tomto tandeme viac toxický.
Snáď sa chlapec rýchlo odmiluje

domkakvet
19. aug 2023

Tak podla opisu sa mi vobec nepozdava, nie preto, ze by nemal vysoku skolu, ale to ostatne a ked mas urcite predstavy a on ich uz teraz nesplna, tak s nim nestracaj cas.

babulkomale
19. aug 2023

Nie, nemala som podobny vztah. Pretoze taketo obrovske rozdiely sa ukazali uz ked som dotycneho poznala len ako znameho alebo kamosa.

deti95060810
19. aug 2023

nie je to asi chlapec pre teba... tento vzťah nemá dobrý koniec.
nechaj ho inej slečne ktorej nebude vadiť že nemá vŠ a je neveriaci resp, nechodí do kostola.

beata_k
19. aug 2023

Nehodite sa k sebe.

viestta
19. aug 2023

Joj lutujem toho nestastnika. Vo vsetkych tych riadkoch som neprecitala jeho jedine plus. Chces si dat tu namahu najst na nom aj nieco pozitivne alebo uz je zoznam negativ uzavrety a uz to nic nezmeni?

h2
19. aug 2023

Vôbec sa k sebe nehodíte, hľadaj si iného chlapa.

dajana19
19. aug 2023

Mna si nevsimajte.....🍿

petronellla87
19. aug 2023

@viestta ...povahovo je nie zly clovek...😆 To je velke plus 😁

t1nusa
19. aug 2023

keď ti tak všetko na ňom vadí prečo nehľadáš inde? inak to s tou vysokou školou… to ma dostali fakt, myslíš si, že každý kto vyštuduje VŠ je vzdelaný a inteligentný v dnešnej dobe? 🙈🙈 chceš na ňom zmeniť príliš veľa vecí, chlapa len tak nezmeníš, kým on taký nechce byť… aˇ

aaaa1111
19. aug 2023

nechces sa s nim stretavat a potom mu pises. ja si myslim, ze vy dvaja sa k sebe uplne hodite

sense
19. aug 2023

Nie nemala som podobny vztah, ked mi niekto nevyhovoval a poslala som ho do teplych krajin, tak som mu potom nevypisovala. Obzvlast jed ti v nicom nevyhovuje.
Vysoka skola nie je zarukou ani uspechu ani inteligencie.
Rovnako ak chces chodit do kostola chod, preco by sle musel aj on chodi.
Takisto pod romantikou si predstavuje kazdy nievi ine. Niekto ma rad reci, iny skutky.

lindous
19. aug 2023

Ja nejdem súdiť kto mi je sympatickejší z tohto opisu, obaja môžete byť veľmi fajn, ale asi to nebude to pravé orechové... Poznám pár, ktorý spolu funguje aj keď je jeden veriaci, druhý nie, ale tam to ani jednému nevadí a rešpektujú sa navzájom... Ty tu máš už od začiatku príliš veľa "ale" a teda nemyslím si, že to bude časom iné... Tento chlap zjavne.tvoje romantické predstavy jednoducho nenaplní

andrea_82
19. aug 2023

Nechaj ho tak, tebe na nom vsetko prekaza, tak na co mu pises? Je ti dobry len ako zadne vratka, najdi si ineho, ktory ti bude viac vyhovovat.

dzulli1980
19. aug 2023

Proste Ťa nechce, tak sa mu nevtieraj ... riešiš jeho, že hento, tamto a on Ťa má, podľa toho, čo píšeš, absolútne na saláme ... ani sa tým netají ... a Ty riešiš sobáš v kostole ... buď si tak zúfalá alebo naivná alebo oboje.

lelelienka
19. aug 2023

Ak ti uz teraz na nom vadi tolko veci, nebude to fungovat. Hladala by som dalej. Len celkom nechapem, preco si sa mu este ozyvala 🤷‍♀️

elisebah91
19. aug 2023

@lelelienka lebo mozno bola v šoku, že on sa jej neozval a myslel to ozaj VAZNE že sa neozve ..

autor
19. aug 2023

@lelelienka nieco ma k nemu taha

marcellka32
19. aug 2023

Hľadaj ďalej...snáď taký dokonalý existuje
Nikto nie je dokonalý

sss777
19. aug 2023

Tak ja napríklad rozumiem tomu, že chceš partnera s vysokou školou, aj ja som mala v tomto vždy jasno. Vážim si kazdeho usilovneho človeka, nech má vzdelanie akékoľvek, ale za partnera som chcela niekoho s rovnakým vzdelaním ako je to moje.
Proste sa pohybujem v spoločnosti vysokoškolsky vzdelaných ľudí a vyhovuje mi, že môj chlap je jazykovo zdatný, super odborník vo svojej oblasti a vie sa rozprávať na akúkoľvek tému, lebo ma brutálny prehľad.
Potom ale nerozumiem, prečo si s ním vôbec išla na druhé rande. Keď vieš, že hľadáš niečo iné, prečo plytváš svojim a jeho časom? Veď aj on má právo stretnúť ženu, ktorá ho bude milovať bez toho, aby chodil do kostola a mal vysokú školu. A bude po 4 mesiacoch vzťahu (čo by ešte malo byť všetko extrémne ružové) rozprávať svojim kamaratkam, akého perfektného muža stretla.
Ty hľadáš niekoho vzdelaného a nábožensky založeného. Tak proste hľadaj ďalej a vôbec sa nad vzťahom s týmto mužom ďalej nezamýšľaj.
A to s tým, že si sa s ním už nechcela viac stretávať a on sa neozval...ani ja by som sa neozvala. Veď nerobme z tých mužov handry. Najprv si v sebe ujasni, čo chceš a potom sa rozchádzaj.
Ty si to s ním ukončila a on mal prísť po kolenách, aby ste v tom pokračovali?
Zabudni na to a daj šancu obom z vás stretnúť niekoho lepšieho.

mia_von_prag
19. aug 2023

Niečo ťa k nemu ťahá? A čo také? Nie náhodou to že nikoho lepšieho aktuálne nemáš v okolí?

liz_lemon
19. aug 2023

ja som si myslela, ze mas tak 20 rokov, podla tych naivnych predstav, co si popisala, a nakoniec, ze 27??? si velmi naivna, a na najlepsej ceste stat sa starou dievkou s takymi prehnanymi poziadavkami, inak si panna, ked si taka krestanka? prekaza ti, ze nema VS, ale pritom napises "hodime Zo vsetkym" nechaj ho, nech si najde nejaku pohodovu babu, a ty hladaj dalej, len pozor, aby si takto nedopadla

judit47
19. aug 2023

@sss777 je zaujimave ze ja sa pohybujem tiez v spolocnosti vysokoskolskych ludi a vacsina ano vacsina z nich su tupela na druhu.
Financna negramotonost, neschopnost vybavit jednoduchu vec na urade, u lekara sa pani inzieniermy nevedia vykoktat pat minut apod.,.
Nemajme zas iluzie o vysokoskolakoch a ich brutalnej kapacite. Clovek moze mat prehlad aj bez VS a rovnaky byt dement s VS.

judit47
19. aug 2023

A k autorke nechaj ho bude vam obom lepsie.

A z popisu ako pises a vyjadrujes sa predpokladam stara panna s vlaskami v cope co caka na princa krasona co jej bude nohy ruky bozkavat,nosit kvety stale jej hovorit aka je krasna a uzasna.
Uber s narokov avsal maj zdrave sebavedomie a vaz si svoju hodnotu-tento ta ma v p…takze utekaj a nedoprosuj sa tomuto ,,nevzdelancovi,,…😂

majada35
19. aug 2023

No, povedal ti, že si zvykol na teba, ..to veľmi na lásku nevyzerá .., ukončis vzťah- povie ok, nebojuje o teba...nestojis mu za to...a ešte ta nekompatibilita...Niet nad čím rozmýšľať, choďte od seba a hľadaj v tom druhom vlastnosti, ktoré sú pre teba podstatné a väčší povahovy súlad..)

marcellka32
19. aug 2023

Čo som doteraz stretla ľudí, ti so ss mali v hlave viac ako ti s vs

aaaa1111
19. aug 2023

damy, vam asi unika, ze autorka a dotycny sa lubia, ked sa nakratko odlucili, tak jeden druhemu chybali. kostol, vysoka skola, romantika, na tie veci clovek rychlo zabudne, ked pridu deti. tito dvaja proste patria k sebe. mozno mala autorka trosku ine ocavania od partnera, ale nie je to nic, na co sa neda zvyknut. dolezite je, ze si rozumeju a lubia sa

zuzinka888
19. aug 2023

Takze, chcela by si romantickeho chlapca,princa na bielom koni, najlepsie veriaceho, s vysokou skolou.... takeho co bude za tebou behat ako maly psik......A co ponukas ty jemu? Toxicky vztah? Dufam,ze sa opat dohodnete a on dodrzi slivo chlapa a nebude ta kontaktovat a rovno di ta blokne. Ak by si si to opat chcela rozmysliet . Pises,ze mas 27 no tvoj vylev je hodny 17 rocnej pubertacky.

majada35
19. aug 2023

@aaaa1111 😁😅...ale túto už poznáme 🙂 zazvonil zvonec..

denkabemommy
19. aug 2023

Ty nepotrebuješ chlapa ale terapeuta, pre začiatok. 🙂