Kedy by ste išli na pohovor?

16. dec 2022

Ahojte. Chcem odísť z práce. Ak by sa dalo, tak ideálne včera 🙈 Avšak nechcem ísť nezodpovedne do výpovede, kým nemám nájdenú novú prácu. Lenže keď si rozpošlem životopisy a ozvú sa mi aj keby len 3 firmy, kedy ísť na pohovor, aby sa o tom aktuálny zamestnávateľ nedozvedel? Dovolenku si tak ľahko vziať nemôžem a pri práci 8-17 po-pia inak než cez pracovný čas neviem neviem. Myslíte, že by boli ochotní dohodnúť pohovor na 7:00 prípadne 18:00, i keď je to mimo ich pracovných hodín?
Naozaj neviem, čo robiť a ako, aby som si najprv našla niečo nové a až potom dala výpoveď... napadá vás niečo?

w123
16. dec 2022

ano napada ma zesi dohodni viacero pohovorov na jeden den a na ten si zober potom pecko

sunshine_007
16. dec 2022

Nemozes si dat homeoffice jeden den a navrhnut prve kolo pohovoru online?

melanta
16. dec 2022

Žiadať pohovor mimo pracovnej doby určite nie. Jednoducho si zober dovolenku a hotovo, nie je predsa potrebné hovoriť dôvod dovolenky, alebo povedz, že deťom si sľúbila, že niekam pôjdete. Ak chceš zmeniť prácu, tak proste musíš niečo preto urobiť. Ak ťa niekde zavolajú na pohovor, určite komunikáciu nezačínaj tým, že chceš špecifický termín alebo formu pohovoru.

zuzinka888
16. dec 2022

A to potom len tak odides zo dna na deň.? A co vypovedna lehota?

autor
16. dec 2022

@w123 To je fajn nápad, len je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa mi firmy pozývajú tak, že to budem vedieť s predstihom naplánovať na jeden deň :( to viem už teraz

autor
16. dec 2022

@sunshine_007 bohužiaľ si neviem zobrať ani HO :(

autor
16. dec 2022

@melanta aj som si myslela. ja viem, že ja som tá, čo sa im musí prispôsobiť. Máš pravdu, že dôvod nemusím udávať, lenže my máme vo firme takú politiku, že o tom musím informovať mesiac vopred, aj keď chcem len 1 deň... a deti nemám, takže ani tade cesta nepovedie...

autor
16. dec 2022

@zuzinka888 nie zo dňa na deň... ale viem, že napr. keď pôjdem na pohovor v januári a klapne to, podám výpoveď a výpovedná mi bude plynúť od 1.2. (v zmluve mám štandard od 1. dňa nasledujúceho mesiaca po podaní výpovede), teda nastúpiť budem vedieť k 1.3.

melanta
16. dec 2022

Tak potom vybaviť si lekára na ten deň alebo poldeň, tam si pýtanie nepýtaš, to oznamuješ.

viestta
16. dec 2022

Normalne zoberies dovolenku. Co je zamestnavatela do toho ako travis dovolenku?

anjelicek26
16. dec 2022

Vies co ja teraz riesim nieco podobneho, tento mesiac som mala uz 8 terminov , s toho ale 6 remote - teda vyslovene cez teams... si si ista, ze firmy este pozyvaju osobne? To sa da mozno lepsie nacasovat aj pre teba... posledne dva, mozno tri buduci tyzden musim osobne, ale tam uz ide o dohadovanie podmienok, uz si musim len vybrat z ponuk no... ak nemas moznost HO (ja som si ho dala na tie dni, kedy som mala terminy vo firmach), tak dovolenka. Inak to nepojde.

mamadievcatiek
16. dec 2022

Odkial si? Ak si z väčšieho mesta možno by si si prácu našla aj hneď,max.do 2 týždňov.Ak sa ti to nedá nijako sklbiť,daj vypoveď a začni rozposielať životopisy tesne pred ukončením vo firme.

beata_k
16. dec 2022

Len ci za tebou budu pocas vypovednej doby cakat. Skor nie ako ano.

dadis
16. dec 2022

Pockaj na termin pohovoru a na ten den si naplanuj lekara - gynekologa, zubara alebo cokolvek, co potrebujes riesit prave..a mozno to vsetko dokopy stihnes aj za pol dna..

s_o_n_i_k_e
16. dec 2022

Ja by som poslala životopisy a čakali kto sa ozve. V prípade záujmu sa prispôsobia. Otvorene by som povedala aká je situácia, že pracujem do 18h. Kamoška išla na pohovor mimo pracovnej doby a išli spolu pekne do kaviarne, zobrali ju. Myslím si všetko sa dá len treba hlavne komunikovať. Držím palce!

nina255
16. dec 2022

Alebo si dohodni pohovor na nejaky den a zavolas den dopredu alebo rano do prace ze sa necitis dobre (bud pojdes pre P k lekarke alebo proste ti dodatocne vypisu dovolenku)

lenik223
16. dec 2022

Neviem akú máš prácu, ale nedá sa ti odbehnúť na dve hodinky a potom si to nadrobiť??

pauli222
16. dec 2022

Myslím si, že ak chceš zmeniť prácu, mala by si sa sústrediť na to, že chceš novú prácu, ako na to, kde si a ako sa na to budú tváriť. Zamestnávateľ ti môže ovplyvniť D, ale lekára ti zakázať nemôže.. Zober sa a choď.. Keď ťa nepúšťajú na D, o to rýchlejšie ti prebehne výpovedná doba s čerpaním D 😉..im sa to vráti..

qetka
16. dec 2022

a ako fungujete v praci, ked sa zobudis a je ti mega zle, tak ze nevladzes ani stat na nohach? musis sa utekat vypisat hned na PN? Ved ak nemate moznost vziat si sick day, tak snad by ti dali aj dovolenku, ved ak je to raz za rok... Moja svokra mava migrenu, ze ani nevidi, ale to je jednodnova zalezitost, urcite nie na PN, to by s nou ako riesili?

bluka2
16. dec 2022

Ja som ani jeden pohovor z posledných 5 (od začiatku korony) nemala fyzicky, všetko bolo online už len...

295anicka
17. dec 2022

Ahoj, ja som si tak hľadala prácu, a podarilo sa mi ist na pohovor rano o siedmej a u byvaleho zamestnavateľa som povedala že súkromna zaležitost. Nový zamestnávateľ vedel že mám 2 mesačnú výpovednú dobu a počkal na mňa.

autor
19. dec 2022

ďakujem vám všetkým za tipy a rady... najskôr to vymyslím tak, že si odbehnem, no ak by som mala mať viac pohovorov, vyriešim to Pčkom, to bude asi najlepšie. Už by som to mala najradšej za sebou... ešte bude super prekonať stres z toho podania výpovede, no jednoducho sa v tejto práci s týmto vedením cítim hrozne zle a ide to stále dolu vodou :/ ste super, ďakujem ešte raz